dilluns, 22 de febrer del 2016

Ave Caesar, morituri te salutant (Anna Collado)

ID 8176450 ©  
Dreamstime.com
Ave Caesar, morituri te salutant! Això és el que he pensat quan he sabut que havia d’escriure un text fet amb llatinismes.  I, a sobre, no pas ad calendes graecas, sinó per dilluns! A priori sembla una feina impossible que a conditio sine qua non el text utilitzi el corpus de paraules provinents del llatí. Aquesta Antònia ha fet la proposta animus iocandi o a causa d’un delírium tremens provocat per vés a saber quina substància s’ha pres?
Bé, com que cap deux ex machina vindrà a solucionar-me el problema, em poso mans a  l’opus i procuro deixar d’estar in albis per superar l’horror vacui del full en blanc. In absentia d’idees clares començo a combinar paraules in extremis perquè dilluns no m’agafin in fraganti sense haver fet els deures. I vet aquí que fiat lux!
Espero no cometre molts lapsus linguae, si és així entono urbi et orbe un mea culpa perquè, en el fons, errare humanum est i confio que aquest text no constitueixi la mortis causa de la meva carrera literària, perquè verba volant, però scripta manent i això quedarà fixat en el meu currículum vitae in saecula saeculorum!
Amen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada