Presentació

Cada dilluns ens trobem per fer volar la imaginació a través de la paraula escrita. De 5 a 7 del vespre, intentem posar negre sobre blanc al paper que tenim al davant, practicant el plaer d’escriure sense complexos i aprenent d’una manera participativa i oberta. Ens ho passem molt bé i sempre ens agrada que arribin paraules noves. T'hi esperem!

Informació i contacte

Si vols veure com és una sessió del taller pots venir-nos a veure quan vulguis, hi seràs benvingut/da! Només et demanem que ens avisis prèviament. Per fer-ho, pots contactar amb nosaltres a l'adreça electrònica: escriguinarda@gmail.com, o bé trucant a l'Antònia al telèfon 637 484 886.

Dinàmica del taller
 • Lectura compartida dels escrits fets a casa
 • Comentaris als textos
 • Escriure..., escriure..., escriure
 • Aportacions personals
 • Comentaris d'autors i llibres
 • Consigna per escriure a casa
Una mica d’història


El taller d’escriptura creativa a la Cooperativa Rocaguinarda va començar l'any 2000 conduït i dinamitzat per l’escriptora Consol S. Buendía.

Amb el temps, vam anar col·laborant amb altres grups i actes de la cooperativa a través de les nostres creacions: escrivint textos per a la Companyia de Teatre Rocaguinarda; creant nadales literàries i artístiques per al Sopar de Nadal amb el Grup de Pintura; participant en lectures de textos per Sant Jordi amb Amigues i Amics de la Lectura; dissenyant punts de llibre amb haikus per al taller de gravat…

Cada any editem també un recull amb una selecció de les obres escrites durant el curs pels participants al taller. Si passes per la cooperativa, els podràs fullejar i llegir.

De la tardor del 2007 a l’inici del 2009 vam tenir el nostre primer blog, El poder de les lletres, dissenyat i gestionat per la Carme Martín.

A la tardor del 2008 la mort ens va arrabassar la Consol, però el seu record i la seva passió per escriure sempre ens guien i acompanyen.

Des de llavors i fins avui el taller es fa de forma autogestionada, amb la participació activa de totes les persones que hi assisteixen.

El 2010 vam iniciar Xarxa deLletres, un projecte de literatura col·lectiva digital en col·laboració amb el Racó.net del Centre Cívic del Guinardó. Del projecte en va sorgir la novel·la El turó de les guineus, que també està disponible en paper a la Cooperativa.

El desembre del 2011 fam oferir un taller obert d’escriptura creatia per al Dia del Soci i, al desembre, vam convocar, juntament amb Ecorocaguinarda, el concurs literari «Per un Nadal més just».

El Dia de Sant Jordi del 2012 vam organitzar un altre concurs, aquest cop de microrelats. I, pel Sant Jordi 2013, vam crear contes a la carta a tothom qui ens ho va demanar.

A l’inici del curs 2013-2014 hem engegat un nou blog que recull l’activitat actual del grup.

Durant tots aquests anys han passat moltes persones, i molt diverses, pel taller. Cadascuna hi ha aportat la seva personalitat, les seves vivències i la seva energia creativa. Gràcies a totes!

2 comentaris:

 1. Llegir aquesta presentació em porta molts records. És una bona entrada per al blog. Desitjo que tingui una profitosa continuïtat!

  ResponElimina
 2. Molt bé la carta de la Sra. Eulàlia Perarnau! Especialment quan explica el seu altre gran amor:Catalunya. És prou convincent com perquè la Sra. Mort s'esperi els dies que calguin.

  Antònia García

  ResponElimina