Estripo barroerament amb els dits el sobret de sucre
decorat amb colors vius com els del rètol del bar: una barreja harmoniosa de
colors disposats a l’estil de trencadís gaudinià que tan de moda està en els
darrers temps. Feta aquesta acció, que qualsevol mitòman podria titllar gairebé
de vandàlica, inclino lentament el sobret amb la precisió que requereix la
tasca. Ho faig, per tant, de manera que es creï l’angle just i necessari perquè
els minúsculs granets de sucre, petits cossos d’estructura i opacitat
cristal·lina, abandonin la seva dolça llar. En fer-ho, els esperen unes dècimes
de segon de caiguda lliure, distància existent entre el sobret i la tassa de
cafè, la qual és d’una petitesa extrema. Tot seguit, els granets s’endinsen
suaument en la foscor del cafè. Aquest líquid espès, amarg, aromàtic, que
presenta una fina capa d’escuma al capdamunt, acull els dolços cossos absorbint-los
pausadament, dissolent-los per ordre d’arribada ajudat per l’alegre dansa d’una
cullereta minúscula, la qual repica sonorament les parets de la tassa que, de
tan petita que és, té dificultats per mantenir el seu propòsit, contenir el
contingut que li ha estat dipositat. El sucre del sobret existia, ha
desaparegut i jo en sóc l’únic testimoni.
N'has tret molt de suc, d'aquest sobret de sucre! M'ha agradat!
ResponElimina