dilluns, 29 de març del 2021

La mòmia de Nefertutu (Eduard Alonso)

 

Aquest relat curt narra les peripècies d'un grapat de personatges que giren al voltant de la mòmia de Nefertutu:

LLISTA DE PERSONATGES:

Un conductor d'autobús

Una aprenenta  de perruqueria

Un gos petit

Una mòmia d'Egipte

Un vaquer de l'Oest americà

Una assassina

Un carter

Un colom

 El conductor de l'autobús.

 

Es remorejava que amb l'autobús número 9 sempre  hi viatjaven els mateixos passatgers, llevat del conductor que desapareixia cada dos o tres mesos. Aquesta repetició sobtada succeïa sense mai tenir cap informació al nostre abast.

Debades, preguntàvem el perquè d'aquest esfumar-se. D'aquest eclipsar-se. Naturalment, ens dirigíem  als conductors, i tots ells, com a resposta, soltaven quatre brams abans d'engegar el vehicle.

No sabem perquè, però tots els conductors eren similars físicament. D'uns quaranta anys, calbs, amples d'espatlles, metre setanta d'alçada, coll ample i peluts com un dimoni. Pell fosca.

L'autobús  es para. Final de trajecte. Totes i tots baixen del vehicle. Tots? No. El conductor, ans al contrari, tanca la porta tot just el darrer passatger posa els peus a terra.

Encara que es deia que els conductors de l'autobús eren uns oficials del govern d'Egipte, la gent ben informada opinava que eren agents del Doctor NO que volia sembrar el caos al món i esdevenir l'amo absolut de l'univers. Aquí  entrava en joc l'assassina. També era oficial del Servei Secret egipci. I tenia  encomanada la missió d'impedir que ningú, ningú, pogués obrir amb la contrasenya el sarcòfag de Nefertutu. Això seria el caos i significaria que el Doctor NO hauria guanyat la partida.

 L'aprenenta de perruqueria.

 Treballava per a un grup d'experts capil·lars que volien fer un “Pantene” amb els colors de la mòmia de milers d'anys d'antiguitat.

 El gos petit.

 Egipte sempre ha tingut una relació especial amb els gossos. En l'antiguitat, el cos d'Anubis era un déu adorat. L'Egipte d'ara estableix una associació entre l'Egipte faraònic i l'actual. A més a més, si algun passatger s'avorria podia acaronar-li el caparró. Era un dels dos personatges que no sabien res de res.

 El vaquer de l'Oest americà. Espia de la CIA, “of course”. En  viatge de pràctiques.

 L'assassina.

 A sou de l'Estat egipci. La seva tasca era impedir que ningú s'assabantès de la contrasenya. Barrant, així, el pas d'aquells que volien tornar a sembrar el caos.

Quina feinada, tornar tan de temps enrere! Ella sap que el Doctor NO tria conductors molt ben preparats. La  seva ambició no té límits. Assassina, cal que estiguis alerta dia i nit. Sempre.

 El carter.

 El carter i el gos petit són els únics que no en sabien res, de totes aquestes conxorxes i intrigues. La seva feina consistia a portar el correu rebut al museu a la sala de la piràmide muntada especialment per a aquesta cerimònia.

 El colom.

 Teòricament viatjava en aquest autobús per aportar el seu granet de pau al món. La veritat era una altra: fa de doble espia del Doctor NO i de l'Estat egipci.

 Cansaladeria.

 Just davant del museu,  una botiga d'entrepans oferia tota mena de carn:

 

VIANDA

MAGRE

CANSALADA

ROSTA

CARPACCIO

CARNFREDA

 

Endevinalla: quina d'aquestes sis paraules és la contrasenya de la mòmia Nefertutu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada