dilluns, 22 de desembre del 2014

Ombres (Carme Marquès)

(Atenció: Aquest és un resum literal del conte de Víctor Catlà tiulat “Ombres” en el que es basava l’exercici)

La Maledeta i la Rita, són dues cosines orfes que sempre han viscut juntes. Decideixen separar-se i formar la seva família.
La Rita ens casarà amb el Gineset, i la Maledeta amb en Sagristà, l’hereu. Cadascuna tindrà un fill.
Passa el temps, i un dia, sobtadament, la Maledeta es presenta a casa de la Rita plorant. La Rita i el Gineset insisteixen que els expliqui què ha passat però ella no respon. La Maledeta no vol tornar a casa seva. La Rita li diu al seu home que vagi al mas i parli amb el marit. En Gineset parla amb l’hereu i li insinua si ell l’ha maltractada. L’home nega, mai ha fet rés de semblant, i que si vol tornar a casa que ho faci que ell no s’hi oposarà.
La Maledeta ho fa, però passat un temps torna a presentar-se a casa de la Rita histèrica, dient que el seu marit és un bandoler. En veure la situació criden el metge i aquest diagnostica que està folla.
En Genís torna a casa de l’hereu, però aquest ja no vol saber-ne rés i el fa fora amb violència.
La Maledeta es queda a viure a casa de la Rita. Del fill de la Maladeta se’n cuida la mare del Sagristà i quan l’àvia mor, ell amb el seu fill emigren a l’argentina.
La Maledeta des d’aleshores vaga feliç en un llim imaginari saltant i posturejant sempre en companyia d’una vaca groga i negra de la qual té cura.
Fosques ombres cobreixen de misteri el matrimoni entre la Maledeta i el seu marit, és a dir, la part obscura de la seva relació que mai no serà descoberta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada