dilluns, 27 de febrer del 2017

L'ós formiguer (Eduard Alonso)

L'ós formiguer és descendent directe o indirecte del Big Bang Formiguer. Tots dos són gurmetaires i formigatòlegs. En el cas del Big Bang formiguer, la seva especialitat són els gèneres de formigues que tenen el seu hàbitat en els forats negres celestes.
Pel que fa al nostre company mamífer resident en el nostre estimat planeta Terra, el seu hàbitat va des de les sabanes fins a les selves plujoses. El seu musell és allargat i acaba en una minúscula boca circular per on treu la llengua filiforme. Per simpatia, és possible que la forma del musell ajudés a dissenyar la primera aspiradora mecànica inventada i fabricada per Hoover i Murray l'any 1905 als Estats Units d’Amèrica. També és probable que l'aspirador no sigui l'única cosa que els humans han copiat d'aquests óssos tan pacífics, educats i bons caminadors: en certs països del sud-est d'Àsia, és usual menjar formigues torrades, fregides, etc. Hem de dir que el nostre mamífer d'avui se les menja al natural, i és un gran exponent d'una mentalitat i un comportament altament ecològics el fet que només consumeix de 130 a 140 formigues de cada formiguer. Es calcula que l'ós formiguer menja unes trenta mil formigues diàries. Això significa que necessita un territori molt gran amb prou nius de formigues per completar la seva dieta diària. Això facilita el manteniment i la vida de les colònies de formigues i no exhaureix les formigues dels ous d'or.
Per què anomenem l'ós formiguer gurmetaire i formigatòleg?
Perquè dels milers i milers de gèneres de formigues existents, només consumeix els gèneres més saborosos i nutritius, com els Camponotus, Solenopsis i Pheidole, talment la crème de la crème.
El valor altament ecològic d'aquest animal també queda demostrat per la seva no interferència amb altres animals o els humans, mantenint l'ecosistema del seu hàbitat intacte. És un animal que no coneix el colesterol alt ni l'excés de triglicèrids, atès que les formigues que formen el seu menjar no tenen greix i estan ben musculades de tant caminar. Una altra característica ecològica és la seva cua gran i desplegable, que fa que no li calguin flassades per dormir o abrigar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada