dilluns, 4 de novembre del 2013

Natàlia la lletera (Pilar Zabala)

La Natàlia té 24 anys, ja en fa un parell que va acabar la carrera de Físiques i en tot aquest temps no ha pogut trobar cap feina relacionada amb els seus estudis. És cert que ha treballat en tres o quatre feinetes, però això sí, per poc temps i a més molt mal pagades.
Encara viu amb els seus pares, ja s’ha cansat d’esperar l’oportunitat que no li arriba i ha decidit provar de fer un gir de 90 graus a la seva vida.
La Natàlia s’ha inscrit en un curs prometedor i està fent pràctiques en un poble del Pirineu. A mesura que passen els dies ho té més clar; farà de pastoreta en algun indret.
Dit i fet, en acabar el curs ja ha trobat feina. Ara té al seu càrrec un ramat de cabres i encara que li donen molts pocs diners té assegurada l’estada i el menjar i, a més, un cop a la setmana pot disposar de 20 litres de la llet de les cabres que ella muny.
El primer diumenge se’n va decidida a vendre la llet al mercat amb la idea de canviar-la per una gallina. Pensa que la gallina li donarà pollets, anirà venent els pollets i comprarà un porquet, amb les moltes cries del porc comprarà un vaca que li procurarà vedells i llet per a fer formatges, i a la fi podrà aconseguir una granja pròpia.
No desconfieu pas, la Natàlia ha anat molt en compte, no ha ensopegat en tot el camí, la llet ha arribat sencera al mercat i l’ha pogut bescanviar per una gallina ponedora.
Tot això que us que explico va passar fa poc més de tres anys. A dia d’avui la Natàlia té una granja amb una vaca, un vedell, dos porcs, una dotzena de gallines, sis conills i un petit ramat de 7 cabres que li vigila un pastor molt ben plantat i eixerit.

També s’està fent arreglar la teulada i l’interior d’una vella casa de pedra que era mig abandonada. Pensa anar-hi a viure tan aviat com la pugui habitar i, a la part de fora, hi plantarà arbres fruiters, farà un petit hort i fins i tot una mica de jardí, i amb les collites sobreres de fruites i verdures comprarà… 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada