dilluns, 29 de gener del 2018

Contaminació (Montserrat Fortuny)

Els japonesos, al seu país, van amb el nas i la boca tapats, per a no empassar-se, amb la respiració, microbis que hi ha a l’aire, a causa de la contaminació. Quan van per altres contrades, també ho fan igualment, amb el drapet blanc; potser pensen que els microbis aliens són, encara, més verinosos i perillosos que els seus propis.
Jo els he vist per la Rambla, als voltants de la Sagrada Família, per la Pedrera, el Parc Güell, ben cuirassats amb els seus drapets blancs... Molt bé.
Però també n’he vist així d’armats a Montserrat. Allà “on el cel és més blau...”!
Jo, a Montserrat, he vist la Lluna més grossa i més lluent que en altres cels; la Via Làctia més lluminosa, Mart i Venus més resplendents, ara, encara en l’actualitat.
Encara recordo com, al balcó de casa, quan jo tenia vuit o nou anys, el meu pare em feia mirar el cel les nits més clares i serenes d’estiu i m’indicava on era l’Óssa Menor, amb l’Estrella Polar, l’estrella més rutilant i grossa. L’Óssa Menor té forma de carro o de cullerot, amb les set estrelles que el formen, un carro petit, perquè el més gros és el de l’Óssa Major, invisible des del nostre cel.
Ara, encara que la nit sigui molt clara, ni senyals de constel·lacions! És per culpa de l’atmosfera espessa que ens envolta, a causa de la contaminació que sofrim.
I no és solament això, també diuen que els gels polars s’estan fonent, que hi ha icebergs que van a la deriva.
Diuen que el nivell de l’aigua del mar va pujant, que arribarà el dia que les ciutats i pobles de la vora del mar desapareixeran... Encara que no ho veurem nosaltres ni els nostres fills ni néts, però arribarà un dia...!
Què hi podem fer nosaltres...?
Com podem educar els nostres descendents...?
Desapareixerà la humanitat del planeta Terra algun dia...?
La vida animal, la vegetal...?
Hi deu haver pel firmament planetes que han estat com el nostre i que ara són erms...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada