dilluns, 28 d’octubre del 2019

Recepta original (Antònia García)

Per fer aquesta recepta tan original, hem de tenir preparats els següents ingredients:
un bon manat d'ortigues
un grapadet de pinyons i de panses de Corint
dos parells d'anques de granota per cap
un grapat de caragols
unes quantes torradetes de pa
sal
all
julivert
mantega
xerès blanc

Agafem les ortigues amb unes pinces, les posem en un cassó i les fem coure a bany maria. Un cop cuites, les posem en una escorredora i quan hagin deixat anar tot el suc, les passem per la paella junt amb uns quants pinyons i un grapadet de panses de Corint.
A continuació, agafem unes quantes granotes ben molsudes i en separem les anques amb un bon cop de tallant. Posem la resta dels cossos de granota en un cubell amb aigua i el tapem, per tornar-ho a llençar al bassal quan en tinguem ocasió. Un cop netes les anques de les granotes, les coem a la planxa amb una picada d'all i julivert, ben tapat amb una tapadora, perquè les anques tenen tendència a saltar molt i s'escapen de la cuina.
Rentarem bé els caragols, que ja els tindrem purgats d'uns quants dies, els eixugarem amb un drap de cuina i els farem al caliu.
En una safata que pugui anar al forn, hi posarem una mica de mantega i farem un llit amb les ortigues. A sobre, hi posarem les anques de granota i entre cada parella d'anques, hi posarem una torradeta triangular de pa amb un caragol a sobre. Si no voleu tenir la feina de treure els caragols de les closques, podeu posar-hi llimacs cuinats igual que els caragols. Que no us faci fàstic. Els llimacs tenen gairebé el mateix gust que els caragols, o fins i tot encara són més bons.
Tingueu-ho al forn un quart d'hora. Ruixeu-ho amb un raig de xerès blanc i continueu coent-ho un quart d'hora més.
Porteu-ho a taula ben calent. I si algú en fa escarafalls, canvieu-li-ho per un plat de patates amb bledes sense sal ni oli. No es mereixen res més.
Estigueu segurs que qui es mengi aquest plat deliciós, se'n lleparà els dits. Els dits, les mans, i els colzes i tot. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada