Per fer aquesta recepta
tan original, hem de tenir preparats els següents ingredients:
un bon manat d'ortigues
un grapadet de pinyons
i de panses de Corint
dos parells d'anques de
granota per cap
un grapat de caragols
unes quantes torradetes
de pa
sal
all
julivert
mantega
xerès blanc
Agafem les ortigues
amb unes pinces, les posem en un cassó i les fem coure a bany maria.
Un cop cuites, les posem en una escorredora i quan hagin deixat anar
tot el suc, les passem per la paella junt amb uns quants pinyons i un
grapadet de panses de Corint.
A continuació,
agafem unes quantes granotes ben molsudes i en separem les anques amb
un bon cop de tallant. Posem la resta dels cossos de granota en un
cubell amb aigua i el tapem, per tornar-ho a llençar al bassal quan
en tinguem ocasió. Un cop netes les anques de les granotes, les coem
a la planxa amb una picada d'all i julivert, ben tapat amb una
tapadora, perquè les anques tenen tendència a saltar molt i
s'escapen de la cuina.
Rentarem bé els
caragols, que ja els tindrem purgats d'uns quants dies, els eixugarem
amb un drap de cuina i els farem al caliu.
En una safata que
pugui anar al forn, hi posarem una mica de mantega i farem un llit
amb les ortigues. A sobre, hi posarem les anques de granota i entre
cada parella d'anques, hi posarem una torradeta triangular de pa amb
un caragol a sobre. Si no voleu tenir la feina de treure els caragols
de les closques, podeu posar-hi llimacs cuinats igual que els
caragols. Que no us faci fàstic. Els llimacs tenen gairebé el
mateix gust que els caragols, o fins i tot encara són més bons.
Tingueu-ho al forn
un quart d'hora. Ruixeu-ho amb un raig de xerès blanc i continueu
coent-ho un quart d'hora més.
Porteu-ho a taula
ben calent. I si algú en fa escarafalls, canvieu-li-ho per un plat
de patates amb bledes sense sal ni oli. No es mereixen res més.
Estigueu segurs que
qui es mengi aquest plat deliciós, se'n lleparà els dits. Els dits,
les mans, i els colzes i tot. Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada