Aquest
diumenge tindré a dinar una "coneguda" (no li vull dir
"amiga"), que no m'és gaire simpàtica.
Li
han dit de mi que sóc una excel·lent cuinera i suposo que vindrà
amb ganes de criticar els meus menjars.
Pensava
fer una de les meves receptes més bones, més admirades, però... he
pensat fer-ne una que li tregui les ganes de tornar a casa meva.
M'he
inventat aquesta:
Entre
altres ingredients, que també hi hagi aquests tres: cargols,
granotes i ortigues.
A
mi no m'agraden els cargols, no em fa fàstic veure com se'ls mengen,
però quasi, quasi.
Les
anques de granota són molt famoses. Jo recordo que, l'últim any de
la guerra, a Vidreres, una colla de nens i nenes, manats per
l'Alfonso, anàvem al rierol i caçàvem granotes. El noi les matava,
els treia les anques i feia un foc allà mateix, les coïa i se les
menjava amb deliri.
Tothom
esperava que ens en donés algun trosset, perquè eren
extraordinàriament bones, sobretot amb la gana que teníem.
Ara,
només de pensar-hi, ja m'agafa fàstic, i és per això que les
couré per a ella, la visita, a veure si no li queden ganes de tornar
a casa meva.
Quant
a les ortigues, n'he collides de terra del jardí, procurant no
clavar-me cap espina, que no és el mal que et fa, sinó la picor que
et queda durant molta estona i que no se'n va amb res.
Faig
un sofregit de ceba i tomàquet, li afegeixo una cabeça d'alls, tot
ben rosset, i hi poso els cargols, ben "desfamats", les
anques de granota i les ortigues i que es cogui tot plegat mitja
horeta.
Quan
tot queda de color ros, ben rosset, ho dono per cuit i acabat.
I
ara, a veure quina cara farà quan s'ho mengi. De moment, l'olor que
fa no és pas dolenta i no goso tastar-ho...
Ai,
que si li agrada, tota la meva feina se n'anirà a passeig...!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada