dilluns, 17 de desembre del 2018

Felicitació de Nadal de la Montserrat (Antònia García)


Com cada any, quan estem arribant a Nadal ens fas a mans la teva felicitació, Montserrat. També n'envies  per correu a algunes companyes que no han vingut al taller.
    Ho fas cada any sens falta, amb tota la il·lusió. En una cartolina prima de color pàl·lid fas la teva poesia de Nadal, uns versos escrits a mà. Aquest any recordes els anys que fa que ens felicites, que en el meu cas són molts, i el desig de continuar fent-ho molts anys més. Després evoques el neixement de Jesús al pessebre, voltat de neu i gebre, amb l'escalfor de l'alè de la mula i del bou. Reiteres el teu desig de felicitat i acabes amb una gran abraçada. A la part de baix dibuixes un detall nadalenc amb aquesta facilitat que tens per a dibuixar i pintar. Aquesta vegada és un dibuix d'un ramet de boix grèvol florit. Les fulles d'un verd lluent fan ressaltar les baies, les boletes vermelles característiques.
    Ens hi has acostumat. Encuriosits, esperem la teva postal que sabem que et dóna feina, perquè cada any és diferent. Uns altres versos, un altre dibuix... Però sempre és igual la bona voluntat que hi poses, aquest desig de felicitat per a qui et volta i, és clar, també per a nosaltres, companyes d'escriptura. Si no ho fessis, ho trobaríem a faltar.
    Trobaríem a faltar la teva lletra menuda i aquests versos senzills, emotius, amb ressò de cançons de Nadal. Amb la teva felicitació crees un llaç entre tot el grup i fas que no es perdi el costum de la poesia nadalenca, una tradició que has establert entre nosaltres i que t'agraïm molt. Volem correspondre a tot el que ens desitges en aquesta poesia teva. També de tot cor volem per a tu la felicitat i la joia de compartir-la! Bon Nadal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada